Tibetský vodný kefír -  nápoj tretieho tisícročia


Tibi je osviežujúci, sladký a zdraviuprospešný nápoj po mnohé storočia. Je štruktúrou podobný a pripravuje sa podobne ako aj známa mliečna tibetská  huba kombucha alebo tiež tibetský mliečny kefír. Avšak  účinky sú niekoľko násobné vyššie. Alternatívna medicína sa opäť začína vracať do bežného života uvedomelého človeka. Žiadne drahé finančné investície do syntetických liekov, ktoré nás ničia a nepomáhajú. Tibi je správna voľba!

Kryštály Tibi sú naozaj živé zrnka, rastú a množia sa celkom rýchle, stačí im k životu len čistá, odstáta pitná voda a biely kryštáloví cukor. Zrna majú jedinečnú štruktúru a farbu, sú priehľadné a krehké ,preto ich je ľahko rozlomiť na časti. Žijú vo výživnom roztoku vody s cukrom a nejakým sušeným ovocím ,v ktorom postupne rastú a delia sa . Spotrebovávajú cukor a na výmenu uvoľňujú do roztoku cenné látky , ktoré pôsobia priaznivo na zdravotný stav. Áno, je to skutočne nápoj tretieho tisícročia, i keď sú o ňom zmienky aj v biblii. 

Neuveriteľne dlho trvalo, než sme vedecky prišli na túto pravdu, že Tibi robí zázraky, ktoré medicína proste nevie. Veď vyčistí naše tela zanesené toxickými látkami, dá im väčšiu odolnosť, čiže imunitu a ešte doplní stále chýbajúcu bioenergiu. To sa dnes považuje takmer za zázrak, a ten si môžete robiť doma, žiadne varenie a za dva dni je všetko hotové. 

Spoločenstvo kvasiniek a baktérii používali ľudia na celom svete už od pradávna pre výrobu zdravých kvasných nápojov a potravín .Nápoje, ktoré sa kvasným procesom vyrábajú, obsahujú veľmi vzácne a zaujímavé látky, ktoré sa v bežnej potrave takmer nenachádzajú. Kvasný proces je tým chemickým zázrakom, ktorý to vie. Nápoj Tibi je známy aj pod 
názvom japonské morské kryštály, živé zrnka, ale tiež vodný kefír. Kryštály Tibi sú naozaj živé zrnka, rastú a množia sa celkom rýchle, stačí im k životu len čistá, odstáta voda a biely, kryštáloví cukor. Preto, aby nápoj kvasil, musíme do neho pridať napr. sušené figy (zanechávajú však za sebou drobné zrnka), alebo sušené slivky (dávajú nápoju farbu whisky, nie však jej chuť), alebo sušené baracky , všetky predchádzajúce ovocia môžeme nahradiť i hrozienkami, papájou, ananasom, jablkom, avšak pozor. Tieto susšené ovocia musia byť očistené vriacou vodou. Pre zvýšenie kyslosti pridáme ešte ošúpaný, nakrájaný citrón. Spotreba pre jedného človeka je 1,5 litra na deň, výrobná kvasná doba je 24-48 hodín. 
Hotový nápoj je veľmi chutný, ako citrónový džús, chuť si volíme sami množstvom cukru a pridaním sušeného ovocia. Chladený je výborný a nízka teplota značne predlžuje jeho životnosť. Chuť je však len jeden aspekt, avšak vynikajúcich liečivých účinkov je mnoho. Ten kto užíva tento nápoj preventívne sa liečiť nemusí. Poznám zopár doktorov, ktorí ordinujú minimálne jeden liter Tibi na pečeňové problémy, inému pacientovi taktiež na ľadvinové či močové problémy. Ste unavený?, tak aspoň 1,5 litra denne a ste bez liekov. Žeby naše alternatívne metódy zasiahla i hlavy pomazané ?

Ja len dodám, že vodný kefír sa môže užívať pre mnoho účelov, liečia sa ním zápaly pečene, žlčníkové i ľadvinové katary, choroby močových ciest, zápaly čriev, sklerózy, infarkty, pri žltačkovej diéte, osvedčil sa i pri čistení u kožných chorôb, chorobách ženských orgánov a celá rada ďalších vážnych ochorení. Dôležité tu je, že si nápoj pripravujete sami pre seba a máte záujem na sebe pracovať.